3 tips om je kleine tuin te laten opbloeien

Kleine tuinen zijn overal. In de binnenstad, maar ook daarbuiten. Een kleine tuin betekent niet automatisch dat je er niks moois van kunt maken. Kijk je naar je tuin en denk je bij jezelf: hoe kan ik hier een mooie buitenruimte van maken? Speciaal voor jou deze blog om jouw tuin te laten opbloeien. Verander van je kleine ruimte waar je niks mee doet, tot een oase van rust waarin je lekker kunt genieten.

#1 – Hang plantenbakken op aan de muur

Staar je ook zo vaak naar die blinde muur in je tuin en zou je daar wel iets mooiers van willen maken? Denk dan aan bloembakken! Om meer ruimte te creëren in de tuin kun je er voor kiezen om plantenbakken op te hangen aan de muur. De planten zorgen voor een mooie uitstraling van de tuin en het is tevens praktisch. Je hebt meer ruimte vrij op de grond en je hebt een prachtige uitzicht wanneer je in je tuin zit.

#2 – Gebruik natuurlijke materialen

Voelt je tuin heel kil aan en wil je hier verandering in brengen? Gebruik dan natuurlijke materialen. Deze zorgen ervoor dat je tuin meer warmte uitstraalt. Maak bijvoorbeeld gebruik van veel hout en bamboe. Dit zorgt voor de perfecte warme uitstraling zodat je ‘s avonds met een lekker glas wijn en een tijdschrift rustig in je tuin kan genieten. Er zijn hierbij veel opties mogelijk. Van meubels, tot het gebruik van afbeeldingen op een muur of decoratieve voorwerpen van hout. Wees creatief en creëer sfeer in je tuin.

#3 – Kies voor grotere tegels

Voel je je vaak opgesloten in je eigen tuin? Ervaar je dit vaak als storend en ben je op zoek naar een passende oplossing? Maak gebruik van grotere tegels zodat er een rustig beeld wordt gecreëerd in de tuin. Grote tegels laten een kleine tuin groter lijken. Je merkt gelijk het effect wanneer je de tuin inloopt. Het is zelfs zo dat hoe groter de tegel is, hoe groter je tuin lijkt. De tip is om rustige kleuren te gebruiken waardoor het beeld meer ruimtelijk wordt. Deze tegels kun je bijvoorbeeld via www.bestratingsmarkt.com gemakkelijk online bestellen.

Alvast een fijne tijd gewenst in je compleet veranderde tuin.