Redenen om een tuinkas aan te schaffen

Een tuinkas is een goede investering voor je tuin. Het geeft je tuin een mooie uitstraling en biedt daarnaast ook veel voordelen. Je kan mooie planten laten groeien in de kas en hieruit kun je veel binnenhalen. Lees hieronder 4 redenen om een tuinkas aan te schaffen.

Een langer kweekseizoen

Een tuinkas is zo gebouwd dat je al vroeg kan beginnen met kweken en langer door kan kweken. Hierdoor is het mogelijk om in een langer kweekseizoen meerdere planten te kweken. In de tuin moet je allereerst al wachten op een warmere temperatuur. Hier hoef je met een tuinkas geen rekening mee te houden. De planten worden sterk in de tuinkas, doordat deze beschermd zijn tegen verschillende gevaren van buitenaf. Doordat de warme temperaturen langer blijven hangen in de kas, kan je na de zomer ook langer doorgaan met kweken. Zo kun je bijna het hele jaar gebruik maken van verse groenten en mooie planten!

Bescherming tegen verschillende weersomstandigheden

Een tuinkas biedt bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Het zorgt ervoor dat planten, bloemen en groenten meer de kans krijgen om te groeien. In de tuin hebben de koude temperaturen vaak veel invloed op de groei van je planten. In een tuinkas voorkom je dit probleem vaak. Zware neerslag is vaak een boosdoener in een tuin. Met een tuinkas bescherm je de planten tegen zware neerslag en storm.

Je hebt meer invloed op de groei

Doordat de planten in een tuinkas binnen groeien, heb je meer invloed op de groei. Er kunnen geen onverwachte boosdoeners (zoals regen) de groei van de planten sterk beïnvloeden. Belangrijke aspecten voor de groei van een plant zijn het licht, de temperatuur en de hoeveelheid water die de planten krijgen. Al deze aspecten kun je zelf beïnvloeden wanneer je de planten laat groeien in een tuinkas. Er zijn dus veel meer mogelijkheden!

Minder boodschappen bij de supermarkt

Het planten van je eigen groenten is voordeliger. Door zelf je groenten te kweken bespaar je kosten bij de supermarkt. Nog een voordeel is dat je niet meer elke dag naar de supermarkt hoeft te gaan om boodschappen te doen. Daarnaast is het kweken van je eigen groenten een leerzame les. Dit zowel voor jezelf als voor je kinderen. Ook brengt het kweken van je eigen groenten een ontspannende werking met zich mee.

Het hele jaar door tuinieren kan met Hazenberg Tuinkassen