Een mooie tuin aanleggen doe je zo!

Een huis met een grote tuin is natuurlijk een luxe, want wat is er fijner dan in de zomer lekker in het zonnetje te kunnen zitten, te bbq’en en te genieten van de lange zomeravonden, allemaal in je eigen tuin! Een tuin hebben is de eerste stap, maar als je er echt je eigen plekje van wilt maken, zijn er nog een aantal stappen die ervoor zorgen dat je tuin er zo perfect mogelijk uit komt te zien. 

Grondwerk is de basis

De basis van elke tuinaanleg is het grondwerk. Om ervoor te zorgen dat je planten gaan floreren, moet het bodemleven zich fijn voelen. Hiervoor moet de tuin eerst goed worden doorgespit, zodat de waterhuishouding op orde is. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen natte plekken in de tuin blijven staan en hierdoor kunnen de planten optimaal groeien. Voor een grote tuin is het aan te raden om dit met een midigraver te doen, maar in een wat kleinere tuin kan je ook zelf met een shovel aan de slag. Mocht je geen zin of tijd hebben om dit zelf aan te pakken, dan kan je voor je tuinproject natuurlijk ook een tuinspecialist inhuren die het voor je doet.

Het kiezen van de beplanting

In een mooie tuin hoort natuurlijk de nodige beplanting! Ga je voor een kleurrijke flora en fauna met veel verschillende bloemen, een strakke beukenhaag of bijvoorbeeld een klimop aan de schutting? De mogelijkheden zijn eindeloos! Op internet kun je veel inspiratie vinden voor de inrichting van je tuin, maar een tuinspecialist kan je ook helpen om mooie planten uit te zoeken en deze te planten op de juiste standplaats. 

Misschien zelfs een zwembad?

Voor de echte luxepoezen kan een privé zwembad in de tuin natuurlijk niet ontbreken. Er zijn echter veel verschillende typen zwembaden waar je uit kan kiezen, dus er is voor ieder wat wils. Naast een zwembad kan je ook voor een zwemvijver gaan. Het verschil tussen deze twee is dat het water in een normaal zwembad wordt schoongehouden met chloor, terwijl het water in een zwemvijver op natuurlijke wijze wordt gefilterd. In de hete zomers zul je er blij  mee zijn!